PÁTOSZ a Facabook-on: https://www.facebook.com/patosz.hu

Nemzetközi kapcsolatépítés - elindult PÁTOSZ MobiliseSME EU-s projektje, célja a cégek nemzetközi kapcsolatépítését segíteni. Magyarországon 5,000 céget várunk! >> Ha cége részt szeretne venni a projektben, kattintson IDE!

A projekt partnerek három fő tevékenység révén kívánják a célt elérni:
  • 100.000 mikro, kis és középvállalkozás megkeresése online kérdőívvel 19 EU tagországban és Törökországban. Ez egy nagyszerű lehetőség lesz a vállalkozások számára, hogy megfogalmazzák, mik is az elképzeléseik és elvárásaik egy mobilitási programmal szemben, és ezt követően részesülhetnek is annak előnyeiből.
  • 2-2- fókuszcsoportos találkozó 13 országban, így Magyarországon is, amely lehetőséget kínál a vállalkozók számára, hogy megfogalmazzák javaslataikat egy határon átnyúló csereprogram részleteit illetően.
  • Kísérleti, 1-2 hónap időtartamú nemzetközi csereprogramok megvalósítása. Ez az a momentum, amikor a mikro, kis és középvállalkozások valódi előnyét élvezhetik annak, hogy munkatársuk tapasztalatot szerez egy más ország vállalkozásánál, vagy saját maguk fogadnak egy külföldi cégtől munkatársat egy-két hónapos intervallumra.

A MobiliseSME projekt fő törekvése egy nyerő-nyerő-nyerő szituáció kialakítása és megvalósítása, mely során mind a küldő, mind a fogadó vállalkozás, mind a résztvevő munkatárs megtapasztalja a program kölcsönös előnyeit. A KKV-k növelik versenyképességüket az együttműködés, és új üzleti lehetőségek megnyitása révén, míg a munkavállalók új készségeket és tudást sajátítanak el a nemzetközi tapasztalat során.

Ha részt szeretne venni a projektben, kattintson IDE!

 

A központi brüsszeli forrással támogatott, most induló MobiliseSME projekt első konzorciumi egyeztetésére 2016. január 27-28-án került sor az Európai Vállalkozók CEA-PME brüsszeli székhelyén. A projekt a következő 18 hónapban a kis és középvállalkozások határon átnyúló lehetőségeit fogja vizsgálni az alkalmazottak cserefoglalkoztatási lehetőségei témakörben.

A konzorciumvezető és a konzorcium tagjaként a PÁTOSZ örömmel kezdte meg a munkát, mely során cél, hogy kimondottan a mikro, kis és középvállalkozások és alkalmazottaik számára lehetőséget nyújtson határon átnyúló mobilitásra hasonlóan az ERASMUS program egyetemi hallgatói csereprogramjához.

Az indítómegbeszélésen a konzorium tagjai meghatározták a projekt munka és ütemtervét, mely 2016. januártól 2017. júniusáig tart. A konzorium tagjai a PÁTOSZ mellett a német (BVMW), olasz (CONFAPI), francia (AFDEE), baszk (ADEGI), belga (BDG), észt (EVEA), román (YEAR) és török (MÜSIAD) kis és középvállalkozásokat tömörítő szövetségek.

 A találkozó során a résztvevők kitűzték, hova kívánnak eljutni a közös munkával, milyen célokat kívánnak megvalósítani. A MobiliseSME rövidítéssel futó projekt teljes neve: Mobilitás a kis- és középvállalkozások szakértői és szakemberei körében. A projekt fő célja megvizsgálni, mennyiben valósítható meg, és mennyiben jelentkezik igény európai szintű KKV mobilitási programra, és a projekt már maga utat kíván nyitni egy esetleges jövőbeli program létrehozására: egy olyan mikro, kis és középvállalkozások számára elérhető mobilitási programra, mint amelyet már az egyetemi hallgatók vonatkozásában megismertünk az ERASMUS program keretében.

Copyright 2011 | Nemzetközi kapcsolatépítés - elindult PÁTOSZ MobiliseSME EU-s projektje, célja a cégek nemzetközi kapcsolatépítését segíteni. Magyarországon 5,000 céget várunk! >> Ha cége részt szeretne venni a projektben, kattintson IDE! - Pályázati Projektmenedzserek és Tanácsadók Országos Szövetsége.
Templates Joomla 1.7 by Wordpress themes free